Suroviny:
100 g špenátu
250 ml mlieka alebo ryžového/ovseného nápoja
150 g celozrnnej špaldovej múky
100 g bieleho jogurtu
10 g chia semienka
1 šťastné vajce
3 g mletej škorice
zelené bylinky
nerafinovaná soľ
štipka muškátového orieška
repkový olej na vyprážanie
Postup:
1. Premytý špenát sparíme vodou, necháme 3 minúty variť. Zlejeme, necháme odkvapkať a rozmixujeme na kašu.
2. Zmiešame múku, vajce, mlieko, chia, škoricu, muškátový oriešok, štipku soli.
3. Primiešame vychladnutý špenát. Premiešame a podľa potreby pridáme buď múku, alebo mlieko.
4. Na panvici na vyššej teplote opekáme z oboch strán na kokosovom oleji.
5. Z bieleho jogurtu, zo zelených byliniek a štipky soli, prípadne z čierneho korenia, si pripravíme dressing.
5. Po upečení podávame s ochuteným jogurtom.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie zodpovedá:
253 kcal/1 059 kJ
11,8 g bielkovín
9,3 g tukov
3 SJ
Recepty pripravili Katarína Langová a Mária Štefáková