22.09.2019, 09:00

Špenátové palacinky s bielym jogurtom

Špenát je výborným zdrojom kyseliny listovej, vitamínu A, železa a vitamínu K. Obsahuje tiež vlákninu, horčík a vápnik. Recept na 4 porcie.

Špenátové palacinky
Zdroj: Pinterest/poezja-smakow

Suroviny:

100 g špenátu
250 ml mlieka alebo ryžového/ovseného nápoja
150 g celozrnnej špaldovej múky
100 g bieleho jogurtu
10 g chia semienka
1 šťastné vajce
3 g mletej škorice
zelené bylinky
nerafinovaná soľ
štipka muškátového orieška
repkový olej na vyprážanie



Postup:


1. Premytý špenát sparíme vodou, necháme 3 minúty variť. Zlejeme, necháme odkvapkať a rozmixujeme na kašu.
2. Zmiešame múku, vajce, mlieko, chia, škoricu, muškátový oriešok, štipku soli.
3. Primiešame vychladnutý špenát. Premiešame a podľa potreby pridáme buď múku, alebo mlieko.
4. Na panvici na vyššej teplote opekáme z oboch strán na kokosovom oleji.
5. Z bieleho jogurtu, zo zelených byliniek a štipky soli, prípadne z čierneho korenia, si pripravíme dressing.
5. Po upečení podávame s ochuteným jogurtom.

Energetická a výživová hodnota 1 porcie zodpovedá:

253 kcal/1 059 kJ

11,8 g bielkovín

9,3 g tukov

3 SJ

Recepty pripravili Katarína Langová a Mária Štefáková