07.05.2019, 14:30

Zelerovo-jablková polievka

Zeler je neskutočne zdravá zelenina, ktorá má priam nekončiaci zoznam zdravotných prínosov: zlepšuje trávie, potláča zápal, znižuje krvný tlak. Jablká zas pôsobia omladzujúco.

Zelerovo-jablková polievka
Zdroj: Dreamstime.com


Suroviny:
200 g zeleru
400 g kyslých jabĺk
50 g stonkového zeleru
30 g cibule
15 g masla
1 l vývaru
50 g bieleho jogurtu
10 g sedliackej šunky
5 g čerstvého tymianu
nerafinovaná soľ

Postup:
1. Na masle orestujeme pokrájanú cibuľu a zeler.
2. Pridáme jablká, zalejeme vývarom, ochutíme soľou, tymianom a uvaríme domäkka.
3. Rozmixujeme a pridáme biely jogurt.
4. Každú porciu môžeme doplniť pár rezančekmi opečenej šunky.

Energetická a výživová hodnota 1 porcie:

109 kcal/456 kJ

1,9 g bielkovín

3,7 g tukov

cca  1,5 SJ

Recepty pripravili Katarína Langová a Mária Štefáková