11.04.2019, 08:00

Toast s vajíčkom a so zeleninou

Vajíčko je zdrojom živín, antioxidantov, vitamínov a zdraviu mimoriadne prospešných omega-3 mastných kyselín. Recept je pre dve porcie. Počet sacharidových jednotiek asi 2,5 SJ.

Toast s vajíčkom a so zeleninou
Zdroj: Dreamstime



Suroviny:
80 g toastového chleba
2 malé vajcia
100 g daikonu (bielej reďkovky) alebo čiernej reďkovky
100 g mrkvy
50 g šalátu/rukoly
15 g panenského olivového oleja
nerafinovaná soľ
čierne korenie

Postup:
1. Zeleninu nakrájame na tenké rezančeky alebo nastrúhame nahrubo. Šalát/rukolu umyjeme a osušíme.
2. Striedku toastového chleba vykrojíme.
3. Na panvici rozohrejeme olej, položíme na ňu toastový chlieb a do stredu každého z nich vložíme vajce.
4. Osolíme, okoreníme a upečieme, kým vajce nie je hotové.
5. Na tanieri podávame so zeleninou a zvyškom vykrojenej striedky.

Energetická a výživová hodnota jednej porcie:

281 kcal/1180 kJ

10,9 g biekovín

13,9 g tukov

Autorka receptov: Katka Langová

Výpočet sacharidových jednotiek: Mária Štefáková