14.12.2018, 13:00

Bravčová panenka s dusenými hruškami (4 porcie)

Mnoho ľudí zabúda na hrušky. Pritom prospievajú tráveniu a pôsobia preventívne proti bolestiam hrdla. 

bravčovina, panenka, hrušky
Zdroj: Dreamstime.com



Suroviny:
400 g bravčovej panenky
17 g panenského olivového oleja
farebné korenie
nerafinovaná soľ
500 g hrušiek
17 g masla
klinčeky
zelené šalátové listy


Postup:
1. Bravčovú panenku osolíme, ochutíme čerstvo mletým farebným korením a orestujeme na olivovom oleji domäkka.
2. Na druhej panvici rozpustíme maslo. Hrušky nakrájame na tenké plátky a orestujeme dozlata. Tesne pred dokončením dochutíme troškou mletých klinčekov.
3. Nakoniec spoločne prehrejeme mäso s hruškami a podávame bez ďalšej prílohy iba s lístkami šalátu.


Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
288 kcal/1 204 kJ
21,7 g bielkovín, 13,4 g tukov, < 2 SJ