Naučte sa správne recyklovať obaly z kozmetiky.dreamstime
StoryEditor

Viete kam patria nádoby z laku na vlasy, parfumov či z mejkapu? Vyhadzujete ich správne? Zistite to!

09.05.2024, 08:00
Životný štýl

Aj napriek tomu, že máte pocit, že triedenie odpadu máte v malíčku, pri niektorých obaloch predsa len zaváhate a neviete kam s nimi? Hoci sa vám môže zdať, že niečo patrí jednoznačne do plastu, nemusí to tak byť.

Ak pri pohľade na prázdnu tubu z mejkapu či použitú paletku očných tieňov tápate, kam s týmito obalmi, riaďte sa týmto jednoduchým manuálom.

Radšej neseparujte

Nemusíte za každú cenu separovať každý obal, najmä ak ešte obsahuje zvyšky krému, alebo iného produktu, ktorý neviete z obalu jednoducho odstrániť. Ak sa vám z tuby zo zubnej pasty podarí vytlačiť ju do poslednej kvapky, pokojne obal odhoďte do nádoby pre zber plastového odpadu. Rovnako tu môžu putovať prázdne obaly zo šampónov, sprchovacích gélov, alebo mejkapu. Niektoré produkty sú v obaloch, ktoré nie sú len z plastu. Majú len plastový vrchnák a spodná časť je zo skla. Je nevyhnutné, aby ste každú časť vyhodili do správnej nádoby a neuľahčili si to tým, že ju dáte jednoducho do komunálneho, zmiešaného odpadu. Veľakrát dámy váhajú, kam napríklad s takou tubou od farby na vlasy. Keďže ide o chemikáliu, patrí tento odpad do zberného dvora, alebo do komunálu.

Toto nie je papier

Zdá sa vám, že použitú hygienickú vreckovku môžete pokojne hodiť do papiera? Rovnako tak vatovú tyčinku, ktorá je tiež vyrobená z papiera? Ste na omyle. Do papiera môžu ísť len papiere, ktoré nie sú nijako zvlášť znečistené. Rovnako do tejto nádoby nepatria ani rôzne druhy vlhčených utierok či utierok na utieranie prachu. Hygienické potreby, ako sú vložky či tampóny, ale aj plienky hádžte tiež do koša so zmiešaným odpadom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 10:16