Má to ešte vo vašom vzťahu význam?dreamstime
StoryEditor

S týmto už nič neurobíte. Signály, že na záchranu vzťahu je už neskoro

07.04.2024, 14:00
Vzťahy

Očakávať, že aj po dlhých rokoch vzťahu to bude medzi vami a vašim partnerom iskriť ako na začiatku je zrejme zbytočné. Ak sa vytratila vášeň ešte to nemusí nič znamenať. Kontrolka by sa vám však mala rozsvietiť ak prestali fungovať úplne iné veci.

Ak rozmýšľate, či vášmu vzťahu ešte dáte, alebo nedáte šancu, odpovedzte si na nasledujúce otázky. V prípade, že väčšina z nich bude zodpovedať tomu, čo sa deje u vás doma, zrejme je už na záchranu príliš neskoro.

Láska

V prvom rade sa zamyslite nad tým, čo k svojmu partnerovi cítite. Motýliky v bruchu z neho už zrejme nemáte, ale láska má predsa mnoho podôb, preto nebude až také ťažké sa vo svojich pocitoch zorientovať. Akonáhle vyprchala z vášho vzťahu láska, na záchranu vzťahu je už neskoro. Rovnako, ak sa vy necítite byť milovaná a váš manžel či partner očividne voči vám neprechováva žiadne city.

Rozhovory

Zmenili sa niekdajšie dlhé rozhovory dnes už na preberanie obligátnych tém? Nejaví o vás partner záujem a rozhovor nielen že nevyhľadáva, ale ani neiniciuje? Dokonca nemá problém stopnúť akúkoľvek vašu snahu úprimne sa o niečom porozprávať? Aj to môže byť jeden zo signálov, že váš vzťah je v koncoch a je len otázkou času, kedy si to obaja priznáte. Rovnako tak môžete pocítiť sama na sebe, že v prípade problému, alebo nejakej novej skúsenosti sa radšej porozprávate s kamarátkami, než s mužom, s ktorým zdieľate jednu domácnosť.

Spoločný čas

Spozornieť a priznať si, že niečo nie je v poriadku by ste mali aj vtedy, ak s partnerom čoraz menej trávite spoločný čas. Vyhýba sa vám? Radšej si dohodne čokoľvek iné, než aby strávil pár hodín či dní s vami? Je to jasný signál, že o vás stráca záujem a príjemnejšia je mu zrejme iná spoločnosť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 13:17