mobilná aplikácia na kontrolu cukrovkyVitadio.sk
StoryEditor

Cukrovka pod kontrolou pomocou šikovnej aplikácie

15.11.2020, 06:00
Autor:
(dia)(dia)
Vitadio pomáha ľuďom v prevencii a liečbe pomocou inovatívnej mobilnej a webovej aplikácie vytvorenej poprednými odborníkmi.

Diabetes mellitus 2. typu je jedno z najrozšírenejších civilizačných ochorení. Na Slovensku ním trpí asi 400-tisíc ľudí a každý rok sa počet cukrovkárov zvyšuje. Väčšinou je toto ochorenie získané zlou životosprávou. Prejavuje sa postupným znížením produkcie alebo účinku hormónu inzulínu. Človek sa tak postupne dostáva cez prediabetes až do fázy diabetu, kedy ľudské telo stráca schopnosť správne využiť krvný cukor a dochádza ku zdravotným komplikáciám.

 Aplikácia na boj s diabetom

„K zastaveniu alebo aj k zvráteniu postupu tohto ochorenia je kľúčové upraviť životosprávu a naučiť sa zvládať každodenný self-management. A to nie je bez priebežnej pomoci jednoduché,“ hovorí MUDr. Lucie Kovářová. Na tento problém sa zameriava spoločnosť Vitadio, ktorá v spolupráci s lekármi a nutričnými terapeutmi vytvorila prvú aplikáciu pre boj s diabetom, ktorá je na Slovensku dostupná ako registrovaný zdravotnícky prostriedok.

Tá ponúka unikátny online program, ktorý poskytuje podporu v úprave životosprávy a efektívne zvládanie diabetu medzi návštevami u lekára.

Program ponúka rady a tipy šité na mieru, týždenné výzvy aj online komunitu ostatných diabetikov alebo databázu receptov a to všetko zábavnou a prehľadnou formou. Mobilná aplikácia vie zbierať údaje z krokomeru, umožňuje vkladať fotografie jedál alebo monitorovať vývoj zdravotného stavu.

Samotná aplikácia všetky dáta vyhodnocuje a dynamicky prispôsobuje obsah potrebám každého užívateľa. Prehľad o pokroku má aj tým nutričných terapeutov, ktorý tak môže kvalifikovane poradiť alebo povzbudiť cez online chat a telefón.

 

 

Program používajú už stovky diabetikov

Program používajú už stovky diabetikov, ktorí dosahujú zníženie krvného cukru aj telesnej hmotnosti. S Vitadio sú spokojní aj lekári. „Aplikáciu som si vyskúšala aj z pohľadu pacienta a veľmi sa mi páči. Oceňujem odborné spracovanie a individuálne vedenie v úprave životosprávy. S Vitadio pracujem ešte len chvíľu, ale moji pacienti už zaznamenávajú zlepšenie,“ hodnotí diabetológička MUDr. Gabriela Švrčková.

"Vitadio je bežné dosupné cez našich partnerov, vďaka ktorým k nemu majú ľudia s diabetom prístup zadarmo," hovorí spoluzakladateľ Jan Šomvársky. Na Slovensku ho ponuka zdravotná poisťovňa Dôvera. "Usilujeme sa o to, aby Vitadio bolo na Slovensku aj v Česku dostupné čo najväčšiemu počtu diabetikov a aby bolo preplácané zdravotnými poisťovňami," dodáva.

Viac o Vitadio tu: http://www.vitadio.sk

menuLevel = 2, menuRoute = dia/info-pre-diabetikov, menuAlias = info-pre-diabetikov, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
23. apríl 2024 14:58