mobilna aplikacia mysugar ROCHERoche
StoryEditor

Majte svoj cukor pod kontrolou. Aplikácia pre diabetikov

26.12.2019, 07:00
Autor:
(dia)(dia)
Spoločnosť Roche uvádza na trh modernú aplikáciu mySugr pre pacientov s diabetom, ktorá umožňuje jednoduché a rýchle sledovanie diabetu, čím prispieva k jeho lepšej kompenzácii.

Vytvorili ju sami diabetici, a preto je „šitá na mieru“ potrebám všetkých, ktorí s týmto ochorením žijú. Aplikácia mySugr je dobrým pomocníkom aj pre ostatných rodinných príslušníkov, ktorí po vaním aplikácie majú prehľad o stave ochorenia svojich blízkych a môžu pomôcť v prípade poklesu cukru v krvi alebo, naopak, v stave hyperglykémie.

Aplikácia ponúka mnoho interaktívných funkcií, ako sú:

  • Intuitívny elektronický denníček, ktorý automaticky zaznamenáva namerané hodnoty glykémie, prijaté sacharidy, fotografie jedál, ale aj vlastné pocity a zdravotné udalosti.
  • Prehľadné grafy, ktoré dokážu vyhodnotiť kompenzáciu diabetu z krátkodobého a dlhodobého hľadiska a pomáhajú tak optimálnemu nastaveniu liečby.
  • Zábavné motivačné výzvy, ktoré motivujú používateľov na častejšie meranie glykémie, počítanie sacharidov alebo na väčšiu fyzickú aktivitu.
  • Bolusový poradca podľa aktuálnych hodnôt glykémie a množstva sacharidov dokáže vypočítať správnu dávku inzulínu.
  • Celkové reporty za rôzne obdobia, ktoré sa dajú jednoducho vytvoriť, vytlačiť alebo poslať svojmu lekárovi e-mailom alebo SMS ešte pred návštevou alebo na prípadnú konzultáciu.
  • Výpočet približnej hodnoty glykovaného hemoglobínu (HbA1c) pri dostatočnej frekvencii a dĺžke merania glykémie.
  • Zdieľanie dát ocenia hlavne rodičia detí s diabetom, ktorí pomocou aplikácie mySugr môžu sledovať údaje, ktoré si ich deti zadajú do svojho mobilu.

Aplikácia sa prepojí cez Bluetooth s glukomerom Accu-Chek Instant, ktorý bude na Slovensku dostupný pre každého pacienta zdarma s plnou úhradou zo zdravotného poistenia.

..Pri spojení s týmto glukomerom sa aktivuje rozšírená verzia appky so všetkými funkciami zdarma, dostupná pre operačné systémy Android aj iOS. Pri pravidelnom selfmonitoringu a používaní appky diabetik môže sledovať všetky aktuálne zdravotné informácie o svojom ochorení priamo v mobile a spolu so svojím lekárom tak jednoducho vyhodnotiť stav liečby,“ uviedla Mgr. Katarína Hettychová, produktová manažérka spoločnosti Roche Slovensko.

O spoločnosti mySugr
Spoločnosť mySugr vznikla v roku 2012 ako start-up v Rakúsku. V súčasnosti má po celom svete viac ako 1,7 milióna registrovaných používateľov a každý deň pribúda okolo tisíc nových registrácií. Tento rok sa k spokojným používateľom pridali aj diabetici v Českej republike a teraz prichádza aj na Slovensko.

Pre viac informácií navštívte webovú stránku: www.accu-chek.sk a www.mysugr.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dia/info-pre-diabetikov, menuAlias = info-pre-diabetikov, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
18. apríl 2024 00:25