den zdravia KOSICE_2 diabetikJarmila Repčíková
StoryEditor

Deň zdravia – Mestská časť Košice-Sídlisko Ťahanovce

19.09.2019, 10:00
Autor:
(dia)(dia)
Opäť po roku pripravili Mestská časť Košice-Sídlisko Ťahanovce v spolupráci s košickým ženským klubom Združenia žien Slovenska, ktorý sídli v našej mestskej časti, a ďalšími partnermi Deň zdravia pod záštitou starostu MČ Miloša Ihnáta.

Odborným garantom podujatia bola doc. Viera Doničová. Obyvatelia mali možnosť využiť bezplatné meranie cholesterolu, cukru, vyšetrenie očného pozadia kamerou, vypočuť si odborné prednášky lekárov. Mjr. Daniela Šemegdová z Krajského riaditeľstva PZ SR v Košiciach odprezentovala prednášku na tému NIE nástrahám bežného života.

Dni zdravia - Košie Ťahanovce Dni zdravia - Košie Ťahanovce Jarmila Repčíková

Opäť sa potvrdilo, že robíme málo pre svoje zdravie. Mnoho obyvateľov ani netušilo, že majú vyšší cukor alebo cholesterol. Aj očná doktorka zistila u niektorých príznaky poškodenia zraku. Je dobre robiť takúto prevenciu na verejnosti.

Dni zdravia - Košie Ťahanovce Dni zdravia - Košie Ťahanovce Jarmila Repčíková

Ďakujeme všetkým, ktorí sa na našom podujatí podieľali – členkám Združenia žien Slovenska v Košiciach, doc. Viere Doničovej, lekárom a firmám, pracovníkom miestneho úradu. Vyšetrenie očného pozadia kamerou využilo vyše 100 obyvateľov, vyšetrenie cholesterolu a cukru takmer 220 obyvateľov.

Deň zdravia pre deti z materských a zo základných škôl

V utorok 18. júna 2019 pripravila Mestská časť Košice-Sídlisko Ťahanovce v spolupráci s košickým ženským klubom Združenia žien Slovenska v dopoludňajších hodinách Deň zdravia pre deti z materských a zo základných škôl.

Organizátori pripravili pre prítomné detičky oživovanie srdiečka na figuríne na resuscitáciu, obväzovali ranky svojim kamarátom, vyskúšali si meranie tlaku, kde mohli počuť tlkot svojho srdiečka, maľovanie omaľovaniek so zdravotnou tematikou a súťaže na pohyb.

Dni zdravia - Košie Ťahanovce Dni zdravia - Košie Ťahanovce Jarmila Repčíková

Teta policajtka z Krajského riaditeľstva PZ SR v Košiciach im porozprávala, na čo si majú detičky dať pozor, a pripravila im o tom aj prezentáciu. Detičky využili prítomnosť ambulancie na kolesách, ktorá k nám prišla z Rakúska, a vytešili sa zo „zdravotného muža“, ktorý im porozprával, čo sa v tejto ambulancii robí.

Každé prítomné dieťa odchádzalo s malou sladkosťou či s balónikom a cukríkom, ktoré nám venovala Prima Banka – pobočka Košice Ťahanovce. V rámci podujatia starosta MČ Miloš Ihnát a mjr. Daniela Šemegdová odovzdali osvedčenia o absolvovaní Detskej policajnej akadémie žiakom z Cirkevnej základnej školy na Juhoslovenskej v Košiciach, ktorí sa z nášho sídliska zapojili do tejto akadémie.


Jarmila Repčíková

menuLevel = 2, menuRoute = dia/info-pre-diabetikov, menuAlias = info-pre-diabetikov, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
16. apríl 2024 18:30