letný rekondičný pobyt Krpáčovo Diador BratislavaDiador
StoryEditor

Letný rekondičný pobyt Diadoru bol nabitý rozličnými aktivitami

17.09.2019, 14:00
Autor:
(dia)(dia)
Od nedele 25. augusta 2019 členovia Diadoru strávili letný rekondičný pobyt v malebnom prostredí prírodných krás Nízkych Tatier, v hoteli Polianka, v chatovej oblasti Krpáčovo.

Opäť sa tu stretli starí známi z iných akcií Diadoru, ale bol priestor aj na nadviazanie nových priateľstiev a spoznanie zaujímavých, milých a spoločensky rozmanitých ľudí s rovnakou diagnózou. Hneď prvý večer sa konala zoznamka všetkých účastníkov s všakovakými, inovačnými hrami na bližšie spoznanie sa.

Lákavé možnosti rôznych aktivít

Tohto roku bolo prostredie Nízkych Tatier a okolie hotela absolútne nabité lákavými možnosťami športových a turisticko-prechádzkových aktivít, čo sme, samozrejme, plnými dúškami v priebehu týždňového pobytu využili. Hneď prvý deň sme sa všetci vybrali do neďalekého hotela Partizán cez rozprávkový les s príjemnou, nenáročnou trasou.

Letný rekondičný pobyt Krpáčovo - Diador Bratislava Letný rekondičný pobyt Krpáčovo - Diador Bratislava Diador

V utorok sme spojili príjemné s užitočným a po časti chodníka Sama Chalupku sme navštívili jeho pamätnú izbu v jeho rodisku – v obci Horná Lehota, kde nás milá pani z obecného úradu previedla životom, záľubami i literárnou tvorbou nášho významného autora.

Takéto edukatívne chvíľky sme popretkávali výstupom z Trangošky do jedinečnej, vysokohorskej Jaskyne mŕtvych netopierov či volejbalovými turnajmi na pieskovom povrchu pri hoteli.

Na vychutnanie prírodnej atmosféry trošku z inej perspektívy ako tej pešej sme vyskúšali i elektrobicykle, keďže ide o nádherný stredoslovenský kraj prajúci horským cyklistom. Neďaleko od hotela sa rozprestierala nádherná vodná nádrž Krpáčovo s možnosťou príjemného oddychu pri vode.

Niekoľkokrát za pobyt sme sa všetci spoločne vybrali spríjemniť si krásne slnečné dni plávaním. Boli sme nadšení, takýto prírodný relax sme mali v pešom dosahu a vo vizuálnom výhľade z hotela.

Veľa sme sa dozvedeli aj o senzoroch, ktoré by mali zlepšovať kompenzáciu cukrovky

Všetky pohybové aktivity sme doplnili aj o prednášky nášho doktora na rekondičných pobytoch MUDr. Ľubomíra Baráka, CSc., ktorý sa každý rok na nich aktívne zúčastňuje, ordinuje nám dávky inzulínu, radí, usmerňuje, pomáha, edukuje.

Letný rekondičný pobyt Krpáčovo, Diador Bratislava Letný rekondičný pobyt Krpáčovo, Diador Bratislava Diador

Patrí mu veľká vďaka za trpezlivosť a ochotu zabezpečiť lekársky dohľad nám všetkým, vyše 55 účastníkom rekondičného pobytu. Okrem prednášok pána doktora Baráka sme sa dozvedeli i o senzoroch, ktoré by mali zlepšovať kompenzáciu cukrovky u pacientov, ktorí si aplikujú inzulín perami.

Do týždňového pobytu sa nám podarilo vtesnať i opekačku počas štvrtkového večera. A už tradične bol rekondičný pobyt v piatok ukončený na rozlúčku diskotékou. Naša Jessy, duša letných a zimných rekondičných pobytov Diadoru, tento rok vymyslela štýlovú tému disko večera, „black and white“.

Letný rekondičný pobyt Krpáčovo, Diador Bratislava Letný rekondičný pobyt Krpáčovo, Diador Bratislava Diador

A potom šup-šup sa pobaliť a v sobotu ráno, v posledný augustový deň ešte spoločná fotka všetkých nás na rekondičnom pobyte pred hotelom. Potom už nasledovalo postupné rozchádzanie, každý do svojej domoviny s krásnymi zážitkami, novými priateľstvami, novými poznatkami v liečbe diabetu a s odkazom: „Veď sa zase čoskoro uvidíme na ďalšej super akcii Diadoru.“

Klea, Diador

menuLevel = 2, menuRoute = dia/info-pre-diabetikov, menuAlias = info-pre-diabetikov, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
20. apríl 2024 10:53