StoryEditor

Prvý lekárenský automat na Slovensku prinesie pacientom vyšší komfort služieb

08.08.2019, 08:43
Autor:
(dia)(dia)
Novinka v lekárenskom segmente. Pacienti si už budú môcť vybrať lieky cez automat. Prvé zariadenie sa v rámci pilotného projektu nachádza na Trnavskom mýte v Bratislave. Ide o pilotný projekt, ktorý vznikol v SmartLabe, medzinárodnej inovačnej platforme lekární Dr.Max. Do konca roka plánuje spoločnosť, ktorá vlastní sieť lekárni po celom Slovensku, spustiť ďalšie štyri lekárenské automaty.

Cieľom prvého lekárenského automatu na Slovensku je poskytnúť pacientom pridanú hodnotu vo forme dostupnosti produktov bez časovej obmedzenosti. Napríklad v čase, keď sú lekárne mimo otváracích hodín.

Automat bude fungovať nonostop

Výdajný lekárenský automat Dr.Max bude verejnosti dostupný nonstop a má plniť doplnkovú úlohu pri poskytovaní služieb pacientom. „Špecializované poradenstvo a vysoká odbornosť budú vždy prvoradé. Sú to piliere, na ktorých je postavená aj naša každodenná starostlivosť o pacientov v lekárňach a ktorá je výsadou odborného personálu,“ vysvetľuje Andrej Križan, komerčný riaditeľ lekární Dr.Max.  

Zároveň však podľa neho chce spoločnosť pacientom prinášať nadštandard v starostlivosti o ich zdravie. Príkladom tohto prístupu sú aj odborno-preventívne kampane, na ktorých sa každoročne zúčastnia desiatky tisíc ľudí.

,,Aktuálne je to technologická novinka v podobe výdajného lekárenského automatu, ktorý má pacientom priniesť zvýšený komfort a pridanú hodnotu lekární,“ dodáva Križan.

lekárenský automat lekárenský automat Dr.Max

Sortiment automatu - výživové doplnky aj lieky na na prechladnutie

Doplnkovému charakteru lekárenského automatu je prispôsobená aj skladba produktov. Aktuálne je sortiment rozdelený do šiestich regálov, v ktorých sa nachádza viac ako 60 položiek z viacerých kategórií, väčšinou bežne dostupných aj v lekárni.

Prvý z pätice automatov je od začiatku augusta 2019 zabudovaný do priečelia lekárne Dr.Max v podchode na Trnavskom mýte v Bratislave. Ďalšie dva prístroje by potom mali pribudnúť rovnako v hlavnom meste a ostatné dva by sa do konca tohto roka mali nachádzať v Košiciach.

Kategórie a skladba sortimentu v lekárenskom automate Dr.Max

1.

Výživové doplnky a vitamíny

2.

Tráviace ťažkosti/problémy + probiotiká

3.

Prechladnutie + očné prípravky

4.

Zdravotnícke pomôcky + prvá pomoc

5.

Intímna hygiena + dezinfekcia + kĺby a svaly

6.

Potravinové doplnky pre dospelých a deti

menuLevel = 2, menuRoute = dia/info-pre-diabetikov, menuAlias = info-pre-diabetikov, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
17. apríl 2024 01:29