StoryEditor

Strojárske vzdelávacie centrum

29.06.2006, 00:00
Autor:
dodo
Trenčianska firma Bost zriaďuje vzdelávacie centrum na spoluvytváranie kvalifikovanej pracovnej sily v strojárstve. V rámci celoeurópskeho príklonu k znalostnej ekonomike chce spoločnosť pre trh školiť odborníkov, nielen teoreticky, ale najmä v praxi pripravených na prácu s najmodernejšími zariadeniami.

Trenčianska firma Bost zriaďuje vzdelávacie centrum na spoluvytváranie kvalifikovanej pracovnej sily v strojárstve. V rámci celoeurópskeho príklonu k znalostnej ekonomike chce spoločnosť pre trh školiť odborníkov nielen teoreticky, ale najmä v praxi pripravených na prácu s najmodernejšími zariadeniami.
V budove, kde doteraz sídlila firemná administratíva i výroba, bude poskytovať vzdelávacie aktivity pre študentov partnerskej Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka aj iných záujemcov. V rámci výučby budú účastníci pracovať aj so špičkovými japonskými robotmi FANUC a ďalšími progresívnymi technológiami. Na základe akreditácie na výučbu programovania a obsluhy strojov môžu odborníci z Bostu vyučovať nielen na Slovensku, ale aj v iných štátoch EÚ
V rámci vzdelávacích aktivít Bost úzko spolupracuje s Trenčianskou univerzitou. Študentom, špecializovaným na strojárstvo umožňuje prístup k svojim špičkovým technológiám. Poslucháči si tak môžu overiť teóriu progresívnych kovoobrábacích zariadení aj v praxi. Pod hlavičkou Bost Academy zase firma vyučuje prácu s modernými CNC kovoobrábacími strojmi a CAD/CAM, čím dáva možnosť skvalitňovať ľudské zdroje i firmám a jednotlivcom.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
19. apríl 2024 02:10