StoryEditor

Podľa MMF je dolár nadhodnotený

04.11.2007, 23:00
Autor:
TASRTASR

Podľa Medzinárodného menového fondu je americký dolár stále nadhodnotený a súčasné posilňovanie eura je v súlade s ekonomickými fundamentmi.
Podľa nového šéfa MMF Dominiqua Straussa-Kahna je americký dolár stále nadhodnotený vzhľadom na vysoký deficit zahraničnej obchodnej bilancie a jeho oslabovanie nie je žiadnym prekvapením. Na svojej prvej tlačovej konferencii v kresle šéfa MMF Strauss-Kahn tiež povedal, že podľa neho nepovedie spomalenie americkej ekonomiky až k recesii. "Nevidíme dôvod na recesiu v USA ani v žiadnej inej ekonomike." Dodal, že rozvíjajúce sa ekonomiky majú stále vysokú dynamiku. Straussa-Kahna tiež neprekvapil súčasný rast cien ropy, ktorý by podľa neho nemal nijako vážnejšie poškodiť svetovú ekonomiku. Problémom v najbližších mesiacoch bude podľa neho "spojenie rozdielnych konjunkturálnych rizík zo strany vysokých cien ropy a dôsledkov turbulencií na finančných trhoch".

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
16. apríl 2024 21:35