StoryEditor

Hyundai rozširuje v Rusku kapacity

12.11.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Juhokórejská automobilka Hyundai Motor postaví v Rusku nový závod s celkovou kapacitou 100-tisíc áut ročne. Potvrdil to predseda predstavenstva spoločnosti Chung Mong-Koo po rokovaniach s ruskou stranou. Ako ďalej informoval hovorca spoločnosti Hyundai Ki Jin Ho, detaily investície sa spresnia až v priebehu ďalších rokovaní.
Podľa juhokórejského denníka JoongAng Ilbo plánuje ázijská automobilka výstavbu závodu za 400 miliónov dolárov, pričom zvažuje dve lokality, a to mestá Petrohrad a Nižný Novgorod. Podľa denníka by sa výstavba mala začať už začiatkom budúceho roka.
Plánovaný závod bude už šiestou prevádzkou spoločnosti Hyundai v zahraničí. Šiesty najväčší výrobca automobilov na svete podľa objemu predaja má závody v Spojených štátoch, Číne, Indii, Turecku a Rusku. V súčasnosti tiež buduje závod v Českej republike, ktorého počiatočná výrobná kapacita má dosiahnuť 200-tisíc osobných áut ročne s možnosťou zvýšenia do roku 2012 až na 300-tisíc vozidiel ročne. Spoločnosť Hyundai odhaduje produkciu svojich zahraničných prevádzok na dva milióny áut ročne.
Juhokórejská automobilka pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom dcérskej spoločnosti Kia Motors. Slovenský závod Kia Motors pri Žiline začal v decembri 2006 sériovú výrobu päťdverového modelu cee'd. V tomto roku by výroba automobilov mala dosiahnuť 150-tisíc kusov. Nábeh na plnú výrobnú kapacitu 300-tisíc kusov je naplánovaný na rok 2010.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 14:40