StoryEditor

Michael Dell sa vracia hasiť problémy

01.02.2007, 23:00
Zakladateľ počítačovej megakorporácie Michael Dell (41) sa nečakane vrátil na miesto generálneho riaditeľa spoločnosti, z ktorej sa mu podarilo vytvoriť jedného z najväčších výrobcov osobných počítačov na svete.

Zakladateľ počítačovej megakorporácie Michael Dell (41) sa nečakane vrátil na miesto generálneho riaditeľa spoločnosti, z ktorej sa mu podarilo vytvoriť jedného z najväčších výrobcov osobných počítačov na svete. Spoločnosť v noci na včera oznámila, že Dell vo funkcii nahradil Kevina Rollinsa (54), ktorý na svoje miesto rezignoval.
Zdá sa, že Dell prišiel do "svojej" spoločnosti hasiť problémy. Výrobca počítačov sa v poslednom čase potýka so slabým ziskom, stráca podiel na trhu a má privysoké náklady v súvislosti s hromadnými výmenami problémových batérií značky Sony vo svojich laptopoch.
Michael Dell založil spoločnosť ešte na univerzite v roku 1984 a doviedol ju na špičku medzi výrobcami osobných počítačov. V roku 2004 sa vzdal funkcie generálneho riaditeľa v prospech Rollinsa. Správa o veľkom návrate otca - zakladateľa poslala akcie korporácie nahor takmer o päť percent.
Okrem problémových batérií sa Dell vlani potýkala aj s poklesom predaja a zisku. Firemné účtovné výkazy firmy od augusta vyšetruje americká Komisia pre cenné papiere.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 21:30