StoryEditor

Lipšic: Je škandalózne, ak sa strana nehanbí za kontakty s ľuďmi z podsvetia

29.05.2006, 19:29
Autor:
TASRTASR

Podpredseda KDH Daniel Lipšic považuje za škandalózne, ak sa strana nehanbí za kontakty s predstaviteľmi podsvetia.
"Organizovaný zločin ohrozuje samotnú podstatu demokracie, a to nielen tým, aké zločiny pácha, ale aj svojimi kontaktmi, svojím vplyvom aj na politikov. Strana Smer-SD nemá v programe žiadne návrhy na boj proti organizovanému zločinu. Navyše výrokmi svojho predstaviteľa, tieňového ministra spravodlivosti Martina Glváča sa nehanbí za kontakty s predstaviteľom podsvetia," povedal pre TASR Lipšic. Reagoval na Glváčom podané trestné oznámenie na jeho osobu za trestný čin ohovárania. Glváč popiera akékoľvek styky s podsvetím, z ktorých ho obvinil Lipšic.
Exminister spravodlivosti v relácii TV JOJ Sedmička povedal, že Glváč sa stýka s predstaviteľmi podsvetia. Zacitoval výrok Glváča o tom, že sa nehanbí za styky s nebohým kontroverzným podnikateľom Jozefom Svobodom. "Problém v tomto prípade nie je nebohý predstaviteľ Jozef Svoboda. Problémom je Martin Glváč a to, že sa nehanbí za to, že sa poznal a kontaktoval s nebohým predstaviteľom podsvetia. To považujem za škandál," vyhlásil Lipšic. Podľa neho každá slušná strana musí proti organizovanému zločinu bojovať, musí voči nemu byť razantná, a nie kontaktovať sa s jeho predstaviteľmi. "Na svojich výrokoch trvám," konštatoval Lipšic.
Exminister spravodlivosti a podpredseda KDH zdôraznil, že neplatí ani to, že nebohý predstaviteľ podsvetia nebol odsúdený. "Vo Švédsku odsúdený bol za pašovanie drog. Ani v minulosti, kým nebol odsúdený Mikuláš Černák, predsa nebolo obhajobou, ak sa s ním niekto kontaktoval, že nebol ešte právoplatne odsúdený. Podsvetie je potrebné zatlačiť do podsvetia, a nie s ním ešte udržiavať kontakt," dodal Lipšic.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 06:52