StoryEditor

Smer-SD minul z úveru vyše 32 miliónov na predvolebnú kampaň

26.05.2006, 18:34
Autor:
TASRTASR

Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) minul z úveru na predvolebnú kampaň 32 182 439 Sk. Ľavicoví demokrati si na volebnú kampaň zobrali 40 mil. úver v banke, z ktorého postupe čerpajú peniaze.
Hovorkyňa strany Silvia Glendová pre TASR uviedla, že vynaložené prostriedky ešte nezahŕňajú zaplatenú politickú reklamu vo verejnoprávnych a súkromných médiách.
Vyše 32 mil. Sk minul Smer-SD na predvolebné a volebné prieskumy, inzerciu v periodickej tlači, volebné plagáty, cestovné výdavky členov strany na predvolebné výjazdy, či darčekové predmety.
Politické strany a hnutia sú povinné najneskôr 21 dní pred začatím volieb, teda do dnes do polnoci, predložiť ministerstvu financií v listinnej a elektronickej podobe predbežnú správu o predvolebných výdavkoch. Ak tak do stanoveného termínu neurobia, ministerstvo im uloží pokutu stotisíc korún. Správu vyhotovia strany za obdobie odo dňa vyhlásenia volieb do 30 dní pred začiatkom volieb, teda od 15. februára do 17. mája. Ministerstvo financií správu zverejní do siedmich dní od doručenia na svojej internetovej stránke.
Politické strany môžu na kampaň minúť neobmedzené množstvo finančných prostriedkov, zákon nestanovuje žiaden limit. Ešte pri posledných voľbách do NR SR v roku 2002 bola výška výdavkov obmedzená na 12 miliónov korún.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 18:58