StoryEditor

Bývalá hlavná hospodárka NS SR podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa

08.06.2006, 17:26
Autor:
TASRTASR

Bývalá hlavná hospodárka Najvyššieho súdu SR Silvia Šoferová dnes podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie z trestných činov krádeže a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Trestné oznámenie sa týka sporov o zodpovednosť za chýbajúci majetok na Najvyššom súde vo výške takmer dvoch miliónov korún, ktorý odhalila ústredná inventarizačná komisia po revízii majetku k 31. decembru minulého roka.
"Žiadam orgány činné v trestnom konaní, aby okamžite začali trestné stíhanie minimálne vo veci, ktoré im umožní procesným spôsobom včas zabezpečiť všetky existujúce listinné dôkazy ešte predtým, než budú 'účelovo zlikvidované' alebo sa 'záhadne stratia'," uviedla Šoferová v trestnom oznámení. Dôrazne odmieta tvrdenia predsedu NS SR Milana Karabína, podľa ktorého je za chýbajúci majetok zodpovedný bývalý hlavný hospodár súdu - teda Šoferová.
Hoci súčasný hospodár pri svojom nástupe podpísal prevzatie kompletného majetku na základe inventúry z roku 2003, ktorá nezistila žiaden chýbajúci majetok, Karabín sa domnieva, že inventúra v roku 2003 bola len formálna a majetok sa fyzicky neskontroloval. Zápisnica bola spísaná, akoby nič nechýbalo. Pre toto tvrdenie má Karabín podľa vlastných slov listinné dôkazy.
Šoferová upozorňuje, že Karabín údajné listinné dôkazy, o ktorých hovorí, zatiaľ nikomu neukázal, zrejme zámerne. Inventúra v roku 2003 na najvyššom súde sa podľa nej vykonala zákonným spôsobom, aj fyzickým skontrolovaním majetku, o čom svedčia inventarizačné zápisy čiastkových inventarizačných komisií a celý rad ďalších listinných i svedeckých dôkazov. Zdôraznila, že vtedy na Najvyššom súde nechýbal majetok v hodnote ani jednej koruny. Zároveň pripomenula, že za chýbajúci dvojmiliónový majetok po 31. decembri 2003 nemôže zodpovedať, lebo sa zmenila jej pracovná náplň.
"Obvinenie Milana Karabína vo vzťahu k mojej osobe je typicky účelové len preto, aby zakryl zanedbanie svojich povinností vo vzťahu k uzatvoreniu dohody o hmotnej zodpovednosti so súčasným hospodárom," myslí si Šoferová. Domnieva sa, že Karabín ju v médiách ohovára zámerne, aby mohol manipulovať dôkazy v jej neprospech a zlikvidovať dôkazy preukazujúce vinu skutočného páchateľa.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 05:47