StoryEditor

Cestovanie lietadlom je trendové

23.10.2007, 00:00

Nielen obchodní cestujúci a letní dovolenkári sú klientmi leteckých spoločností. Časy, keď boli lety lietadlom len pre najmajetnejších a zástupcov firiem, sú vďaka mohutnému nástupu nízkonákladových leteckých spoločností minulosťou a viacerí z nás sa naučili, ako postupovať pri nákupe leteniek a na čo treba myslieť pred nástupom do lietadla. Čoraz väčší počet leteckých liniek prevádzkovaných z Bratislavy, ako aj z Košíc a Popradu, ponúka viac možností zájsť si na víkend do niektorej z európskych metropol, ale aj návštevu vzdialenejších destinácií.
K výhodám cestovania lietadlom patrí, že sa na miesto určenia dopravíte rýchlo, bezpečne a pomerne pohodlne. Pri cestovaní na dovolenku s cestovnou kanceláriou môžete využiť služby jej charterových prepravcov a starosť o to, s akou leteckou spoločnosťou a odkiaľ letieť, vám odpadá. Pre mnohých ľudí je let jedným z najvzrušujúcejších zážitkov v živote. Zvuk rozbiehajúceho sa stroja či ležérne rolovanie po ploche letiska, moment odletu, keď pocítite, že zázračná mašinka, v ktorej útrobách sedíte, sa odlepila od zeme, či potlesk po dosadnutí na zem.
Podľa júlového prieskumu verejnej mienky Eurobarometer medzi občanmi Európskej únie až 38 percent obyvateľov EÚ využíva leteckú prepravu len zriedka. Až 61 percent respondentov, ktorí leteckú dopravu využívajú, považuje bezpečnostné kontroly na letiskách za primerané, podľa jednej štvrtiny sú nedostatočné a len 16 percent z nich sa nazdáva, že sú prehnané. 46 percent občanov EÚ je informovaných o tom, aké majú cestujúci práva na letiskách na území EÚ a 49 percent nie. V rámci týchto 49 percent asi dve tretiny z nich nikdy necestujú.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 05:03