StoryEditor

SaLon: novinky z oblasti umenia

03.08.2006, 00:00

Publikácie
Johannes Jansen: Mozart (Taschen/Slovart)
Mozart mal všetko, čo robí génia géniom -- začiatok kariéry v piatich rokoch, Európa ležiaca pri jeho nohách už v detskom veku, najlepšie dielo diktované akoby mimochodom pri hraní biliardu, hlboké zbožňovanie, chvíle zatratenia, tragický osud vlastný i svojich detí. Umelcov tragický sklon v roku 1791 je dodnes zahmlený tajomstvom údajnej otravy nepohodlného svedka. Jeho dramatický vzťah s menej nadaným, ale Viedňou viac presadzovaným Salierim ešte po dvoch storočiach "mal na svedomí" filmového Oskara pre Miloša Formana. Texty v knihe sú súčasne písané v českom, anglickom a maďarskom jazyku.

New Indoorpool Design (Daas)
Už starí Rimania stavali domy okolo malého bazéna, ktorý sa stal centrom života celého domu. Bazény, najmä tie, ktoré sú umiestnené vnútri domov, sú dodnes obľúbenou stavebnou hračkou architektov a dizajnérov. Oni v nich vidia skvelú príležitosť na to, aby pustili svojho kreatívneho ducha na slobodu, majitelia zase vynikajúcu príležitosť na zlepšenie bývania. Tie najinovatívnejšie a najzaujímavejšie bazény nájdete práve tejto knihe.

World Press Foto 2006 (Thames and Hudson)
Uverejňujúc výsledky 49. ročníka súťaže World Press Photo, táto kniha prináša fotky z roku 2005 -- fotky, ktoré dodali fotografi, agentúry, noviny a časopisy z celého sveta. Všetky ocenené fotografie zachytávajú históriu minulého roku v príťažlivých a často šokujúcich fotkách.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 13:25