StoryEditor

Postavia bazén za 50 miliónov

20.06.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Slovenské liečebné kúpele Trenčianske Teplice plánujú do vybudovania vonkajšieho termálneho bazénu investovať 50 miliónov korún. Spoločnosť oznámila, že s výstavbou sa začne v júli a predpokladaný termín odovzdania bazénu do používania je november 2007.
Podľa firmy ide o prvý významný krok súvisiaci s rekonštrukciou a modernizáciou kúpeľov. V súčasnosti prebiehajú formou tendra rokovania s bankami o spolufinancovaní tohto rozvoja. V júli sa uskutoční valné zhromaždenie, na ktorom sa okrem iného bude riešiť aj predaj časti dubiózneho majetku, výnosy z neho sa následne použijú na investovanie ako vlastné zdroje firmy.
"Od začiatku kalendárneho roka sa novému vedeniu spoločnosti podarilo kúpele reštrukturalizovať a stabilizovať," informovala spoločnosť. Na oslovenie novej klientely boli začiatkom tohto roku zavedené nové druhy relaxačných pobytov, rozšírila sa taktiež ponuka procedúr pre verejnosť.
"Naštartovanie pozitívnych zmien už prinieslo za prvých päť mesiacov tohto roka výsledky v podobe takmer 20-percentného medziročného zvýšenia návštevnosti," komentovali kúpele. Pozitívne zmeny sa v sledovanom období prejavili podľa kúpeľov zhruba aj v 13-percentnom poklese nákladov z takmer 120 na necelých 105 miliónov korún sprevádzanom 18-percentným rastom výnosov.
V stredu minulý týždeň schválilo Mestské zastupiteľstvo v Trenčianskych Tepliciach výmenu pozemkov medzi mestom a kúpeľami. Tie po získaní pozemku plánujú vybudovanie nového vonkajšieho termálneho bazénu medzi liečebnými domami Krym a Tri srdcia. Keďže v roku 2001 bola zastavená prevádzka vonkajšieho kúpaliska Zelená žaba, a odvtedy neexistuje v Trenčianskych Tepliciach žiadne iné vonkajšie kúpalisko, pre kúpele aj mesto to znamenalo stratu potenciálnych návštevníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 01:21