StoryEditor

V Nitre sa začal veľtrh Agrokomplex, prezentuje sa na ňom 610 vystavovateľov

16.08.2007, 11:40
Autor:
TASRTASR

elkovo 610 vystavovateľov zo 16 krajín sveta sa prezentuje na 34. ročníku veľtrhu Agrokomplex, ktorý sa dnes začal v Nitre. Medzinárodný poľnohospodársky a potravinársky veľtrh je v tomto roku orientovaný predovšetkým na zdravú výživu, kvalitu a tradíciu odvetvia na Slovensku.
Minister pôdohospodárstva SR Miroslav Jureňa počas otvorenia veľtrhu uviedol, že slovenskú verejnosť zaujíma bezpečnosť potravín a až 80 % ľudí pozitívne vníma dotácie pre poľnohospodárstvo. "V posledných rokoch sme boli svedkami prudkej devastácie rezortu. Teší ma, že v tomto roku sa nám podarilo dorovnať priame platby pre poľnohospodárov do výšky 70 % starých členských štátov únie," povedal minister. Podporu poľnohospodárom vyjadril svojou účasťou na otvorení veľtrhu i prezident SR Ivan Gašparovič.
Novou témou na tohtoročnom Agrokomplexe je výstava biopotravín a technológií spracovania Bio-Agrokomplex. Významnou odbornou témou je využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Súčasťou veľtrhu sú subvýstavy Coopexpo a Živnostenské trhy, regióny Slovenska a výstava Kone a ľudia. Počas výstavy bude 111 poľnohospodárskych a potravinárskych produktov ocenených Značkou kvality. Ďalšie produkty získajú ocenenia Zlatý kosák a Šampión výstavy.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 17:18