StoryEditor

Telefónica O2 Slovakia rešpektuje rozhodnutie TÚ

21.03.2007, 15:39
Autor:
SITASITA

Telefónica O2 Slovakia, s.r.o. rešpektuje rozhodnutie Telekomunikačného úradu SR (TÚ) začať správne konanie, kvôli tomu, že nezverejnila včas svoj cenník. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa spoločnosti Telefónica Hana Hejsková. "Pri príprave prvej ponuky a začatí komerčnej prevádzky sme postupovali rýchlejšie, ako sme pôvodne plánovali," uviedla H. Hejsková. Ako ďalej uviedla, spoločnosť Telefónica začala s komerčnou prevádzkou v skoršom termíne a preto informácie o cenách O2 Jednotky uverejnila hneď, ako to bolo možné.
"Firme Telefónica O2 hrozí za porušenie zákona pokuta až do výšky 3 mil. Sk," uviedol hovorca TÚ Roman Vavro. Ako ďalej informoval, úrad kontrolou zistil, že Telefónica O2 Slovakia zhromažďuje a eviduje osobné údaje všetkých účastníkov v súlade so zákonom. TÚ tiež skonštatoval, že spoločnosť uviedla vlastnú mobilnú sieť GSM do prevádzky v lehote do 6 mesiacov od nadobudnutia právoplatnosti povolenia, čím splnila svoj záväzok z výberového konania.
Víťazom výberového konania na tretieho mobilného operátora sa Telefónica O2 Slovakia stala v auguste minulého roka. Firma potom v októbri začala s prípravou výstavby vlastnej siete. Povolenie na prevádzku GSM siete, ktoré spoločnosti vydal TÚ, nadobudlo právoplatnosť 7. septembra 2006. Firma deň predtým za neho zaplatila 150 mil. Sk. TÚ pridelil Telefónice O2 povolenie na činnosť na 20 rokov.
V rámci medzinárodnej skupiny Telefónica patrí Telefónica O2 Slovakia k skupine Telefónica O2 Europe. Európska divízia patrí do skupiny Telefónica sídliacej vo Veľkej Británii, ktorá má 37 mil. zákazníkov fixných a mobilných služieb. Celá skupina Telefónica je z hľadiska trhovej kapitalizácie jednou z najväčších telekomunikačných firiem na svete. Firma pôsobí v 23 krajinách a jej zákaznícka základňa predstavuje 196 mil. zákazníkov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 16:50