StoryEditor

Spoločnosť Eni-Neftegaz kúpila časť aktív Jukosu

04.04.2007, 11:36
Autor:
TASRTASR

Firma Eni-Neftegaz, ktorá je údajne dcérskou spoločnosťou talianskeho koncernu Eni, získala časť aktíva skrachovaného Jukosu. Medzi majetok, ktorý sa dnes predával na aukcii, patrí aj 20-% podiel v ropnej dcére plynárenského monopolu Gazprom, Gazpromnefť.
Spoločnosť Eni-Neftegaz za získaný majetok zaplatila 151,5 miliardy RUB, v prepočte 150,9 miliardy SKK. Podľa tlačovej agentúry Interfax je víťazný investor dcérskou spoločnosťou talianskeho energetického koncernu Eni a Gazprom s ním podpísal opciu na kúpu 20-% podielu v Gazpromnefti.
Okrem tohto podielu spoločnosť Eni-Neftegaz kúpila aktíva, medzi ktoré patria napríklad plynárenské spoločnosti Arcticgaz a Urengoil. Ďalšími dvoma záujemcami o kúpu dnes dražených aktív Jukosu bola dcéra ruského producenta plynu, spoločnosti Novatek a pobočka štátom kontrolovaného ropného koncernu Rosnefť. Rosnefť v marci kúpila prostredníctvom inej svojej dcéry vlastný 10-% podiel, ktorý patril Jukosu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. apríl 2024 14:08