StoryEditor

Snemovňa reprezentantov odmietla plán odsunu jednotiek z Iraku

11.05.2007, 09:02
Autor:
SITASITA

Snemovňa reprezentantov, ktorá je dolnou komorou amerického Senátu, odmietla zákon o odsune amerických jednotiek z Iraku. Podľa zákona mali s odsunom začať do 90 dní od nadobudnutia jeho platnosti a ukončený mal byť do 180 dní. Zákon bol odmietnutý v pomere 255 hlasov proti k 171 hlasov za prijatie zákona.
Hlasovanie o stiahnutí vojsk z Iraku, ktoré je dôležité pre protivojnovo založených demokratov, umožnili stranícki šéfovia demokratov pred druhým hlasovaním o pláne, ktorý umožňuje financovanie vojenskej misie v Iraku len na pár mesiacov.
Podľa plánu, ktorý mala Snemovňa prijať, aj napriek hrozbe vetovania americkým prezidentom Georgeom Bushom, mal prezident predniesť v júli správu o pokroku vojenskej misie v Iraku. Na základe správy malo byť potom uvoľnených 53 miliárd dolárov pre misiu.
Bush minulý týždeň vetoval zákon, ktorý spájal vyčlenenie ďalších financií na vojenské misie amerických ozbrojených síl s pevným termínom odchodu amerických vojsk z Iraku.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 03:10