StoryEditor

Ahmadínedžád čestným hosťom prezidentskej prísahy Correu

15.01.2007, 11:57
Autor:
SITASITA

Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínedžád bude čestným hosťom na pondelkovej inaugurácii ľavicového ekvádorského prezidenta Rafaela Correu, ktorý koncom minulého roka zvíťazil vo voľbách a ktorý je vášnivým kritikom USA. Correa zloží slávnostnú prísahu za prítomnosti mnohých zahraničných predstaviteľov vrátane svojich kľúčových regionálnych spojencov - venezuelského prezidenta Huga Cháveza a prezidenta Bolívie Eva Moralesa. Correa vo voľbách zvíťazil s predvolebným sľubom, že zlepší situáciu Ekvádorčanov.
"Nový prezident tejto krajiny s nami zdieľa rovnaké názory. Budeme rokovať o prehĺbení a rozvoji vzťahov medzi Iránom a Ekvádorom," povedal iránsky prezident Ahmadínedžád v piatok na začiatku svojej cesty po Južnej Amerike. Cieľom jeho cesty je rozvíjanie kritiky na adresu Washingtonu a snaha zaistiť si podporu pre jadrový program svojej krajiny.
Iránsky prezident priletel do Ekvádoru z Nikaraguy, kde rokoval s novozvoleným prezidentom Danielom Ortegom. Obaja lídri sa dohodli na obnovení diplomatických vzťahov a opätovnom otvorení veľvyslanectiev v hlavných mestách svojich krajín.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 01:13