StoryEditor

S Jeľcinom sa rozlúčili aj Putin, Clinton a H. W. Bush

25.04.2007, 15:24
Autor:
SITASITA
Ruský prezident Vladimir Putin ako aj bývalí americkí prezidenti Bill Clinton a George H.W. Bush sa v stredu zúčastnili na rozlúčke s bývalým postsovietskym vodcom Borisom Jeľcinom.

 Putin a ďalší zahraniční predstavitelia sa zhromaždili pri rakve zosnulého Jeľcina v moskovskom chráme Krista Spasiteľa. "Osud Borisa Nikolajeviča odráža dramatickú históriu 20. storočia," povedal metropolitný biskup počas uvádzania detailov z Jeľcinovho života. "Túžba nášho národa žiť v slobode bola veľmi silná a Boris Nikolajevič to vedel a pomáhal uskutočniť," povedal biskup. Podľa biskupa Jeľcin ako silná osobnosť prevzal zodpovednosť za krajinu v ťažkom a nebezpečnom čase radikálnych zmien. "Znakom toho je aj skutočnosť, že po prvý raz za mnohé roky sa lúčime s predstaviteľom krajiny v kostole," zdôraznil biskup.
Putin, Clinton, Bush a bývalý britský premiér John Major stáli pri rakve so sviečkami v rukách, zatiaľ čo chór spieval smútočné piesne.
Jeľcinove pozostatky budú spočívať na historickom moskovskom cintoríne Novodeviči pre významných Rusov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 03:09