StoryEditor

Olmert: Varoval pre reakciou Izraela na palestínske raketové útoky

30.04.2007, 07:00
Autor:
SITASITA

Izraelský premiér Ehud Olmert v nedeľu vyhlásil, že Izrael bude nútený konať, ako palestínski ozbrojenci v Gaze budú ďalej odpaľovať rakety na Izrael. Zároveň vyjadril nádej, že nedôjde k novému konfliktu. Islamské hnutie Hamas minulý týždeň vystrelilo na Izrael niekoľko rakiet, ktoré nespôsobili zranenia. Ide však o prvý veľký útok Hamasu od dohody o prímerí, dosiahnutej v novembri minulý rok. Izraelské sily v sobotu zabili troch členov Hamasu, ktorých prichytili pri ukladaní bomby na hraniciach medzi Pásmom Gaza a Izraelom.
Po zasadnutí s vrcholnými zástupcami bezpečnosti počas týždňa sa Olmert rozhodol nepodniknúť útok v Gaze a dať poslednú šancu zachovaniu prímeria. "Nemáme záujem na eskalácii, ale v žiadnom prípade sa nevyhneme prijatiu potrebných krokov na zastavenie tých, ktorí chcú uškodiť izraelským obyvateľom," povedal Olmert novinárom pred pravidelným nedeľným zasadnutím kabinetu. Podľa informácií izraelskej armády vystrelili Palestínčania raketu aj v nedeľu, nikto však nebol zranený.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 06:55