(4 porcie)
Suroviny:
500 g karfiolu
100 g póru
45 g šalotky
50 g kuracích pŕs
15 g masla
15 g panenského olivového oleja
čerstvý kôpor alebo feniklová vňať
himalájska soľ
rasca
sušený alebo čerstvý rozmarín
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na tenké pásiky, osolíme, ochutíme rozmarínom a na olivovom oleji restujeme, kým sa mäso neuvarí. Podľa potreby môžeme podliať a dusiť.
2. Cibuľu nakrájame na menšie kúsky, pór na kolieska, karfiol rozdelíme na menšie ružičky.
3. Zeleninu dáme na rozohriate maslo, chvíľku restujeme, osolíme, ochutíme rascou. Zalejeme vriacou vodou a varíme úplne domäkka.
4. Po uvarení vyberieme pár ružičiek karfiolu na ozdobu a zvyšok rozmixujeme.
5. Pridáme restované kuracie prsia a chvíľku spolu prehrejeme. Podávame s čerstvo nasekaným kôprom alebo feniklovou vňaťou.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 115 kcal/479 kJ, 7,7 g bielkovín, 7,1 g tukov, asi 0,5 SJ
Recepty pripravili Katarína Langová a Mária Štefáková