15.03.2020, 13:00

Restovaný ananás s mandľami

Ananas obsahuje enzým bromelín, ktorý pôsobí protizápalovo. Jeho zázračné účinky sa prejavujú aj v tom, že pôsobí proti zrážaniu krvi, a tým zlepšuje prekrvenie organizmu. Znižuje krvný tlak a pomáha odstraňovať usadeniny na vnútorných stenách ciev (príčina artériosklerózy). Rdcept je na 4 porcie

Restovaný ananás s mandľami
Zdroj: Pixabay

Suroviny:


1 ananás – 8 tenkých plátkov (340 g)
1 nektárinka (125 g)
15 g masla
60 g mandlí
mletá škorica

Postup:


Nektárinku rozkrojíme na 8 kúskov. Ananás očistíme a nakrájame na 8 tenkých plátkov. Získame približne 340 g očisteného ananásu. Každý kúsok posypeme škoricou a na rozohriatej panvici na masle restujeme do zlatista. Na tanieroch posypeme nasekanými mandľami a ozdobíme kúskami čerstvej nektárinky.

Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
165 kcal/690 kJ, 3,5 g bielkovín, 11,1 g tukov a 1,5 SJ

Recepty pripravili Katarína Langová a Mária Štefáková