16.01.2020, 08:00

Recept: Kuracie karí

Kari je zmes viacerých druhov ostrého korenia najmä indického pôvodu používaná na prípravu pokrmov.

Recept: Kuracie karí
Zdroj: Pixabay

/4 porcie/

Suroviny:


300 g kuracích pŕs
150 g tekvice
300 g ošúpaných paradajok
40 g cibule/jarnej cibuľky
5 g cesnaku
15 g panenského olivového oleja
50 g bieleho jogurtu
čili paprička podľa chuti
zázvor
karí
nerafinovaná soľ
čierne korenie
čerstvý koriander alebo petržlen

Postup:


1. Na rozohriatom olivovom oleji restujeme nadrobno nasekanú cibuľku a cesnak.
2. Pridáme na kocky nakrájané mäso, nasekané paradajky a nakrájanú tekvicu.
3. Ochutíme soľou, karí, zázvorom, čerstvo mletým čiernym korením.
4. Zalejeme vriacou vodou a necháme dusiť do mäkka.
5. Po dovarení k mäsu primiešame jogurt a nasekaný koriander/petržlen.
6. Podávame s malou porciou dusenej jazmínovej ryže (započítať do počtu SJ).


Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
Kcal 166/695 kJ, 24,1 g bielkovín, 5,1 g tukov, asi 0,5 SJ

Recepty pripravili: Katarína Langová a Mária Štefáková