karbonátky z ryby s dusenou mrkvouDreamstime
StoryEditor

Karbonátky z ryby s dusenou mrkvou

14.04.2019, 08:00
Autor:
(dia)(dia)
Ryby sú roky považované za zdravú potravinu. Sú zdrojom zdraviu prospešných omega-3 mastných kyselín, ktoré majú pozitívny účinok na srdce. Nemali by preto chýbať na tanieri v žiadnej slovenskej domácnosti.


Recept na 4 porcie

Suroviny:
300 g filé
50 g pšenových/ovsených vločiek
1 vajce
30 g petržlenovej vňate/koriandra
15 g cesnaku
300 g mrkvy
45 g cibule
10 g masla
1 bobkový list
nerafinovaná soľ
mletá rasca
sladká paprika

Postup:
1. Rybie filé uvaríme nad parou do mäkka a necháme trochu vychladnúť.
2. Filé popučíme vidličkou, pridáme nasekaný alebo nastrúhaný cesnak, petržlenovú vňať, vločky, vajce.
3. Ochutíme troškou soli, rascou a sladkou červenou paprikou. Premiešame.
4. Rukami tvarujeme karbonátky, ktoré uložíme na plech s papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme pri 180 °C približne 30 – 40 minút.
5. V hrnci alebo hlbšej panvici rozpustíme maslo. Nasekanú mrkvu a cibuľu restujeme, ochutíme rascou, pridáme bobkový list. Zalejeme vodou a uvaríme podľa chuti úplne do mäkka alebo polomäkka.
6. Podávame s varenými zemiakmi.

Energetická a výživová hodnota 1 porcie bez príloh:

177 kcal/ 740 kJ

17 g bilekovín

4,9 g tukov

Počet sacharidových jednotiek: asi 1,5 SJ 

Autorka receptov: Katka Langová

Výpočet sacharidových jednotiek: Mária Štefáková

menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
18. apríl 2024 07:19