14.11.2018, 07:00

Tvarohová DIA bublanina

Recept pripravila diétna sestra Mária Štefáková z Národného endokrinologického a diabetologického ústavu Ľubochňa.

bábovka
Zdroj: Evita Magazín

Na bublaninu potrebujeme:
100 g špaldovej alebo polohrubej múky, 100 g kukuričnej krupice, 4 lyžičky prášku
do pečiva, 1 lyžička vanilkového extraktu, 500 g tvarohu, 140 g masla, 2 vajcia, 150 ml (12 lyžíc) agávového sirupu, 4 lyžice citrónovej šťavy, drobné ovocie asi 500 g (čučoriedky, ...)

POSTUP:

Rúru predhrejeme na 180°C. Tvaroh s maslom vymiešame ručným šľahačom dohladka. Všetky suroviny, okrem ovocia, pridáme k tvarohu a spracujeme hladké cesto.
Do menšej formy dáme papier na pečenie, potrieme trochu maslom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto a poukladáme navrch ovocie. Pečieme asi 30 minút.

Koláč po upečení a vychladení rozkrájame na 10 rovnakých časti po 3 SJ.
Keď pokrájame na 16 menších porcii, 1 porcia bude zodpovedať 2 SJ, 7,8 g bielkovín, 9,1 g tukov a 190 kcal.

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk. Bližšie informácie nájdete v Pravidlách používania cookies. Spracovanie a správu cookies nastavíte priamo vo Vašom prehliadači.