StoryEditor

Najväčšie stredisko na Slovensku - Jasná

15.11.2007, 23:00

Vizitka
Názov:
Jasná Nízke Tatry/Chopok
Kategória: 5 hviezdičiek
Otvorenie sezóny: 15. decembra
Denný lístok pre dospelých: 790 Sk a 890 Sk
Denný lístok pre deti: 560 Sk a 630 Sk
Počet lanoviek a vlekov:
Chopok sever: 6 lanoviek a 8 vlekov
Chopok juh: 1 lanovka a 6 vlekov

Lyžovačka
Najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku Jasná Nízke Tatry je rozdelená na dve lokality: Chopok sever a Chopok juh. Na severných svahoch Chopku sa nachádzajú Záhradky, Jasná, Biela púť a Otupné. Na južnej strane Chopku je to Srdiečko/Kosodrevina.
Na 31 kilometroch zjazdoviek si prídu na svoje začiatočníci, skúsení lyžiari, vyznávači free-ride -- vybrať si možno zo všetkých stupňov obťažnosti.
Pre nadšencov adrenalínu je voľne prístupný snowboard park, ktorý je otvorený aj pre freestyle lyžiarov. Na svoje si prídu aj skialpinisti. Vyskúšať možno aj kitewing, snowrafting, paragliding či klzisko.
Nezabudlo sa ani na bežkárov -- k dispozícii majú dve trate.
Samozrejmosťou je večerné lyžovanie, na ktoré si treba zakúpiť osobitný skipass.
Ubytovanie a strava
Vybrať si možno zo štvorhviezdičkových hotelov (Tri studničky, Grand), ale aj z hotelov nižšej kategórie ako napríklad hotel Ski, Družba, Junior, SNP či Srdiečko. Bohatá je ponuka chát a ubytovania na súkromí.
Noc v dvojlôžkovej izbe s prístelkou v hoteli Tri studničky stojí od 4 180 do 6 190 Sk. Za dvojlôžkovú izbu v hoteli Grand zaplatíte od 3 100 do 5 860 Sk. Dvojlôžkový apartmán s možnosťou dvoch prísteliek stojí od 1 800 do 3 600 Sk, v hoteli Srdiečko je to od 1 500 do 3 200 Sk.
Doprava
Ak chcete lyžovať na severných svahoch Chopka, treba ísť autobusom alebo vlakom do Liptovského Mikuláša. Z Liptovského Mikuláša premáva okrem iných aj prímestská linka do Jasnej. Cieľovou stanicou pre Chopok juh je Brezno alebo Podbrezová. Odtiaľ sa pod južné svahy Chopku dostanete autobusom.
Vodiči môžu parkovať na bezplatných parkoviskách: v prípade Chopok sever sú to záchytné parkovisko Pavčina Lehota a parkoviská Lúčky, Záhradky, Jasná a Otupné. Pre Chopok juh sú to bezplatné parkoviská Trangoška a Srdiečko.
Doplnkové služby
Lyžiarska a snoubordová škola NTC sport Jasná s požičovňou lyžiarskej, snoubordového a bežeckého výstroja. Úschova batožiny, lyží a lyžiarskych topánok, ktoré si možno ráno vyzdvihnúť vydezinfikované a vysušené.
Pre náročnejších zákazníkov členstvo vo VIP klube, ktoré poskytuje nadpriemerné výhody v stredisku ako celosezónny skipass, rezervované parkovisko pri nástupnej stanici lanovky, VIP zázemie na Bielej púti s malým občerstvením, zapožičanie lyží, vstup do wellness centra v hoteli Grand a množstvo zliav v stredisku Jasná.
Rozšírená detská škôlka MAX Miniland na Bielej púti s prepravným pásom.





menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 00:51