StoryEditor

Platforma TikTok bude označovať obsah, ktorý vznikol pomocou umelej inteligencie

09.05.2024, 17:21
Autor:
ČTKČTK

TikTok bude pri označovaní obsahu spolupracovať s organizáciou C2PA a využívať jej technológiu Content Credentials.

Prevádzkovateľ populárnej siete pre zdieľanie krátkych videí Tiktok bude označovať obsah vytvorený pomocou umelej inteligencie, ktorý užívatelia nahrajú na túto platformu.

S odvolaním sa na oznámenie siete o tom dnes informujú zahraničné médiá. Sieť TikTok už označuje obsah AI vytvorený pomocou nástrojov, ktoré svojim užívateľom sama ponúka. Teraz začne označovať tiež obsah, ktorý vznikol mimo jej platformy, uviedla agentúra Reuters.

Sieť uviedla, že sa týmto spôsobom snaží bojovať s šírením dezinformácií. "AI prináša neuveriteľné tvorivé príležitosti, môže ale sledujúci zmätok alebo uviesť do omylu, ak nevedia, že obsah bol vytvorený pomocou AI," upozornila sieť.

TikTok bude pri označovaní obsahu spolupracovať s organizáciou C2PA a využívať jej technológiu Content Credentials.

Najnovší krok siete TikTok je podľa agentúry AP súčasťou širšej snahy technologického sektora o posilnenie bezpečnosti pri využívaní AI. Internetová spoločnosť Meta Platforms napríklad vo februári oznámila, že spolupracuje s partnermi v sektore na technických normách, ktoré uľahčia identifikáciu obsahu vytvoreného pomocou AI.

Majiteľom siete TikTok je čínska spoločnosť ByteDance. Tá teraz čelí v Spojených štátoch tlaku, aby sieť predala. Nedávno schválený zákon stanovuje, že ak ByteDance predaj neuskutoční, bude sieť TikTok v USA zakázaná. Spoločnosť ByteDance sa teraz snaží zákon súdnou cestou zablokovať. Tvrdí, že zákon porušuje americkú ústavu a že požadovaný predaj siete je z obchodného, technologického i právneho hľadiska nemožný.

Sieť TikTok v USA používa okolo 170 miliónov ľudí. Americkí zákonodarcovia sa obávajú, že Čína by sieť mohla používať na špehovanie a ovplyvňovanie Američanov. TikTok však popiera, že by čínskym úradom poskytoval údaje o amerických užívateľoch.

01 - Modified: 2024-05-16 09:00:00 - Feat.: - Title: Forenzná psychologička prezrádza, podľa čoho si násilníci vyberajú svoje obete. Na toto si dávaj pozor 02 - Modified: 2024-05-14 08:30:00 - Feat.: - Title: Ako sa rýchlejšie opáliť? Stačí sa poliať pivom, radí ďalší trend na TikToku. Je nebezpečný a zbytočný 03 - Modified: 2024-05-13 11:00:00 - Feat.: - Title: Katežinka: S Jovinečkom sme ako Adela a Sajfa. Je v poriadku vyjadriť svoj politický názor, ja by som to však nikdy neurobila 04 - Modified: 2024-05-10 09:30:00 - Feat.: - Title: Počul si už výraz iPhone finger? Šialená teória, ktorá sa šíri na TikToku tvrdí, že smartfóny deformujú naše prsty. Aká je pravda? 05 - Modified: 2024-05-07 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Propagandistický song oslavujúci Kim Čong-una je gigantickým hitom na TikToku, textu ľudia nerozumejú
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. máj 2024 10:16