StoryEditor

Diaľničné nálepky onedlho v predaji

30.11.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Diaľničné nálepky platné v budúcom roku by sa mali začať predávať od budúceho týždňa. Potvrdil to hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Marcel Jánošík s tým, že distribuovať ich bude podobne ako tento rok sedem spoločností. Konkrétne ide o spoločnosť Italmarket Slovakia, OMV, ČESMAD Slovakia, KON--RAD, TEN Expres Slovakia, Royal Invest Consulting a Slovenská pošta. "V budúcom roku očakávame za predaj nálepiek okolo 2,2 miliardy korún bez dane z pridanej hodnoty," povedal Jánošík. V roku 2005 sa pritom príjmy z predaja dostali na 1,7 miliardy korún, v tomto roku sa očakáva okolo 1,9 miliardy.
Národná diaľničná spoločnosť zadáva tlač nálepiek v jednotlivých tranžiach. "Prednostne sa dávajú tlačiť ročné známky, po ktorých je na začiatku roka najväčší dopyt," komentoval Jánošík.
Vláda schválila začiatkom novembra tohto roka ceny diaľničných nálepiek na budúci rok. Podľa tohto rozhodnutia sa ceny od budúceho roka nebudú meniť pre motoristov s autami do 3,5 tony, ktoré ostávajú na úrovni tohto roka. Vysoký nárast cien však zaznamenajú kamionisti, ktorí za ročnú nálepku zaplatia 28-tisíc korún.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
02. máj 2024 17:26