StoryEditor

Sharon Stone

10.07.2009, 08:22
Autor:
(dia)(dia)
Pri vyslovení mena Sharon Stone sa určite viac poteší mužská časť populácie. Svetlovlasá herečka, ktorá svoju kariéru začínala ako modelka a o rok oslávi päťdesiatku, má diabetes.

Pri vyslovení mena Sharon Stone sa určite viac poteší mužská časť populácie. Svetlovlasá herečka, ktorá svoju kariéru začínala ako modelka a o rok oslávi päťdesiatku, má diabetes.

Sharon sa narodila ako druhé zo štyroch detí v pennsylvánskom mestečku Meadville. O svojom detstve hovorí: „Nikdy som nebola dieťaťom, v desiatich mesiacoch som už chodila a hovorila. Školu som začala ako päťročná v druhom ročníku. Bola som zvláštne, akademicky orientované dieťa, ktoré nemalo záujem o akúkoľvek socializáciu.“ Vysokointeligentná mladá žena (jej IQ je údajne až 154 bodov) sa rozhodla využiť svoje zručnosti a čoskoro sa rozhodla pre štúdium dejín umenia a literatúry na Edinboro University of Pennsylvania. Aj vďaka strýkovi sa prihlásila do súťaže Miss Pennsylvania, kde však neuspela, ale čakal ju ďalší životný krok. Jeden z porotcov jej poradil, aby sa presťahovala do New Yorku a skúsila kariéru ako modelka. Mladá Sharon sa zbalila a spolu s tetou sa presťahovala do New Jersey, kde podpísala zmluvu s agentúrou Ford Modeling a čoskoro sa objavila v reklamách na Burger King alebo kozmetiku.

Z modelky herečka

Faktom je, že z vcelku úspešnej kariéry modelky býva občas už len krôčik k filmu, a to bol aj Sharonin prípad. Prvýkrát sa pred kamerou objavila vo filme známeho režiséra Woodyho Allena s názvom Spomienky na hviezdny prach. Napriek tomu, že meno Woodyho Allena je v Hollywoode pojem, úspech mladej krásky sa nedostavil okamžite. Objavila sa v béčkových filmoch ako Deadly Blessing alebo Policajná akadémia 4. Prelom nastal v roku 1990, keď holandský režisér Paul Verhoeven ponúkol Sharon úlohu manželky Arnolda Schwarzeneggra v snímke Total Recall. „To pravé orechové“ prišlo až v ďalšom Verhoevenovom filme s názvom Základný inštinkt. Tento film netreba nikomu podrobne predstavovať. Sharon v ňom stvárnila úlohu spisovateľky obvinenej z vraždy bývalého rockového speváka. Jej hereckým partnerom nebol nikto iný ako Michael Douglas a Sharon Stone bola za svoj výkon dokonca odmenená nomináciou na Zlatý glóbus. Pri nedávnom pokračovaní filmu s názvom Základný inštinkt 2 sa však úspech už nezopakoval. Nominovaná na Oscara Ďalší zlom prišiel v roku 1996, keď získala Zlatý glóbus za úlohu Glórie, manželky mafiánskeho majiteľa kasína vo filme Martina Scorseseho Kasíno. O niekoľko mesiacov neskôr sa Sharon dočkala svojej zatiaľ jedinej nominácie na Oscara. Po niekoľkých ďalších snímkach sa už vtedy úspešná herečka objavila v mainstreamovom filme Catwoman alebo v sci-fi snímke Guľa, tvorcami predurčenej na kasový trhák, čo sa však nakoniec nepodarilo naplniť. Ďalšia nominácia na Zlatý glóbus sa herečke ušla za rolu matky na smrť chorého chlapca vo filme Max a Kevin (The Mighty). Diváci mohli Sharon tiež vidieť v Zlomených kvetinách režiséra Jima Jarmuscha alebo aj po boku Justina Timberlakea vo filme Alpha Dog.

Mimo strieborného plátna

Tým, že je Sharon neustále vo svetlách reflektorov, nájde sa dnes už málokto, kto by nevedel o jej milostných avantúrach alebo stroskotaných manželstvách. Jej prvým manželom bol televízny producent Michael Greenburg, za ktorého sa vydala v roku 1984. Manželstvo však vydržalo iba rok a dvojica sa rozhodla žiť oddelene. Neskôr bola zasnúbená s producentom Billom Mc Donaldom, s ktorým sa zoznámila (ako inak) na natáčaní. Avšak najväčším sústom pre bulvárnych novinárov bolo manželstvo s novinárom Philom Bronsteinom, šéfredaktorom San Francisco Chronicle. Aj v tomto prípade sa, žiaľ, potvrdilo, že peniaze a sláva nie sú všetko a manželia sa v roku 2004 rozviedli. Ešte pred krachom manželstva adoptovali synčeka Roana, neskôr ďalších dvoch chlapcov.

Trpí astmou aj diabetom

Napriek tomu, že Sharon na svoj vek vyzerá naozaj vynikajúco, zdravotné problémy sa jej nevyhli. Krátko po nakrútení filmu Total Recall bola Sharon Stone obeťou nehody v Los Angeles. Následkom bol ťažký otras mozgu, niekoľko zlomených rebier a narazená čeľusť. Po zraneniach jej zostali jazvy, ktoré sú na filmovom plátne vidieť iba v detailných záberoch. Od detstva je alergická na kofeín, taktiež trpí astmou, a ako tvrdí niekoľko internetových portálov, našla si ju aj známa diagnóza - diabetes.

(kk)

foto: internet

01 - Modified: 2023-12-20 13:52:00 - Feat.: - Title: Správne liečení diabetici si počas Vianoc môžu dovoliť vyprážaného kapra 02 - Modified: 2024-03-25 14:27:31 - Feat.: - Title: Seniori s diabetes mellitus 03 - Modified: 2024-03-26 12:48:46 - Feat.: - Title: Komentár: Život je zmena, aj keď sa jej bojíme 04 - Modified: 2024-03-26 12:54:02 - Feat.: - Title: Dá sa cukrovky raz a navždy zbaviť? 05 - Modified: 2023-10-02 13:13:38 - Feat.: - Title: Choroba ju doviedla k založeniu e-shopu
menuLevel = 2, menuRoute = dia/slavni-s-diabetom, menuAlias = slavni-s-diabetom, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
10. máj 2024 07:23