Čo na tanier?18.02.2010

Pečený pstruh s bylinkami


(4 porcie)

Suroviny:

600 g pstruhov (4 kusy),

citrónová šťava,

soľ,

50 g masla,

1 PL posekaného rozmarínu,

2 PL petržlenovej vňate,

grilovacie korenie,

strúčik cesnaku

Postup:

Očistené pstruhy umyjeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, rozmiešanou so soľou a na chladnom mieste necháme odležať 60 minút. Dve tretiny masla vymiešame s rozmarínom, posekanou vňaťou, grilovacím korením a pretlačeným cesnakom. Pastou vyplníme brušnú dutinu pstruhov, prichytíme špáradlom, vložíme do pekáča a vo vyhriatej rúre pečieme 20 minút. Po 10 minútach ryby obrátime. Hotové jedlo podávame so zvyšným roztopeným, posoleným maslom, s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Energetická a biologická hodnota 1 porcie:

818,8 kJ, 195 Kcal, 15,0 g B, 14,8 g T, 1,0 g S

Najnovšie príspevky

Nie je vložená žiadna reakcia (názor).